2024-04-20

2 thoughts on “Иво Беров: Нашествие

  1. Иво Беров не е богат, нито е конформист. Той е своенравен, винаги е бил такъв. Беров вярва в това, което пише, според мен. И не е човек, който би запял друга песен при други обстоятелства, защото е свободолюбив. Може да се спори за някои от неговите тези, с които и аз не бих се съгласила и не ги споделям. Но мисля, че има и неща, върху които си струва да се замислим.

  2. Словоблудство примесено с правдоподобие. Бедните сами са си виновни е песничката на богатите. Богатите са ни виновни за всичко е песничката на бедните. Втората я чувахме четиридесет и пет години, първата я чуваме от скоро. Истината е че вината за злото е лична и конкретна. Иво Беров не следва строго фактите а ги измъква от контекста за да зазвучат в тон с песничката на богатите. По същият начин, същият този Иво Беров ако е журналист в тоталитарен режим ще запее друга песничка използвайки същите факти. Тове не е интелектуална творба а словесна еквилибристика и срам за човека. който го е писал.
    Иво, страстта с която защитаваш силните на деня някой може да обърка с изкренност. За мен то си е типичният български конформизъм. Опитваш да удариш кьоравото. Язък ти за образоваността. И вината за товеа зло си е лично твоя, без зависимост дали си богат или беден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *