2024-04-19

1 thought on “Пътепис до Лом и назад

  1. Петре,
    Прочетох ти писанията и искам малко да те критикувам.
    Не знам къде и как живееш ( не ме и интересува) но това, което си описал не е акуратно, спрямо реалната ситуация в Лом и околностите му.
    Аз също родом съм Ломчанин и ходя в града няколко пъти в годината.
    Че е зле от към инфраструктура зле е но не това е проблема. Проблема са част от жителите. Пътищата са асфалтирани, поне тези, които се намират вътре в града, не визирам къщите по махалите и баирите.
    Автопарка също е доста по съвременен. Не са Поршета но е сравнително добре за района. Входовете към Лом са не равни но чак да падат пломби е малко пресилено ( нямам пломби може и това да е причината)
    Пиша ги тези неща, защото ми става много тъпо, когато даден жител на даден град отиде някъде за период от време и като се върне започва да обяснява как е зле и как всичко запада. Аз също съм свикнал колата да я оставям отключена и да не си заключвам къщата, улиците да се мият с препарат а зимата асфалта да е сух, къщите да са санирани, комините да не пушат и осветлението да е наситено… Лом е хубав град, има нужда от малко ремонт но въпреки това е хубав. От София освен по маршрут Хемус-Ботевград-Враца… или така наречения „Ботевград“ и „Петрохан“ има още доста варианти за пътуване до Лом.
    Виждам че ти прави впечатление гъстотата на бензиностанциите. Ти да не караш ЗИЛ та да търсиш бензиностанция на всеки 20 километра ? Виждам че помниш захарния завод електрокарния итн, значи си от старата школа. На времето в Лом имаше един Петрол в посока електрокарния и един в посока Видин. Тогава е могло без бензиностанции нали ? Пътищата и магистралите казваш били зле, със 100 лева годишна винетка и никакви платени пътища какви да бъдат ? В другите държави, дето всички цъкат че били хубави пътищата се заплаща и то не малко та пътищата са сравнително добри за това, което заплащат хората, които живеят в България.
    Пиша ти го не да се заяждам а да внеса малко яснота, защото така прочетено това, което си написал аз лично ако не знаех къде е Лом, и исках да отида щях да си взема пушка, танк и охрана.
    Хайде със здраве.
    П.С. Да знаеш че магистрала Тракия ( тази която минава през Пловдив е оправена)а от София за Лом можеш да минеш и през дефилето ( Своге-Мездра) асфалта е чисто нов :–) Пропадналото след Мездра е оправено. Движението има по пътищата но за силен трафик не може да се говори. Пример висене в задръстване 4 часа в пълен застой или движение в колона в продължение на 50 километра броня в броня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *