2024-04-19

5 thoughts on “Алекс Алексиев разясни пред Вашингтонския клуб рисковете за сигурността на България

  1. Драга Жули,

    Медията е за това, за да отразява. Да отразява какво се е случило. И ако Алекс Алексиев е изложил пред Вашингтонския клуб – една организация, в която членуват български емигранти в САЩ, своето становище за потенциалните рискове за сигурността на България, това не е изявление на Еврочикаго, както кой знае защо сте написала. Дали това са всички рискове пред сигурността на страната, както и това каква е политиката на САЩ към Турция, са отделни въпроси.

    И бъдете спокойна, това издание има добри връзки и читатели не само в Чикаго и САЩ, не само в България, но и в други страни по света, където живеят български емигранти. И отразява най-различни събития, както и различни гледни точки.

    Не знам как сте успяла да видите в отразяването на една среща, в която са участвали български емигранти в САЩ, и в която е било изложено становище за рисковете от ислямистки влияния в България, нещо зловредно. Ако експертът по национална и глобална сигурност Алекс Алексиев беше се срещнал с български емигранти за да ги убеждава в примерно в това, че проучването и добива на шистов газ не крие екологични рискове, можехме пак да отразим една подобна среща също, но едва ли щяхме да го направим без съпътстващ редакционен коментар.

  2. И още. Да имаш позиция различна от официалната на Америка е много американско. Виж да се синхронизираш с линията на партията майка си е навик от соца. Та съвета ми към вас е прогресирайте Жули. Прогресирайте. 🙂

  3. Жули, благодаря ви за препоръките. Доколкото разбирам вие самата живеете в България и сте абсолютно синхронизирана. Ние тука в САЩ сме повредени от американският начин на живот и предпочитаме да мислим и анализираме а не да се „синхронизираме“. Може би именно затова сме и тук.

  4. Интересноооо
    Пак си търсим етнически проблеми
    Защо ли?
    Обаче вашия портал и изявление е против официалната политика на САЩ, която е толериране на Турция като стожер на про Запада сред мюсулманите
    Как по точно се вписват Американските ви участници?!

    Това което правите е в добрата комунистическа традиция на възродителния процес
    Обаче сте малко изостанали защото сте изолирани от това което става в България, очевидно;)
    Сега в България се говори за циганската престъпност
    А още по напоследък , за сърбите които били зазидали килията на Паисий за да НД знаят мскедонжитд че са всъщност българи
    Препоръчвам по добра връзка с вашите хора в България
    Синхронизация:)))

  5. Интересна работа. А пък българските медии военното министерство и президента ни учат, че най-голямата заплаха за България е Русия. Този експерт нещо се объркал.
    Та ние стратегии създаваме за борба с руската опасност, центрове и бази на НАТО приветстваме на наша българска земя. Как тъй ще се страхуваме от Турция, която ни е стратегически партньор от НАТО?
    И като си помисля, че всичко това става във Вашингтон, и самият клуб се казва Вашингтонски направо не знам какво да мисля. Едничкото, което ми идва наум е от хиляда години датира традицията в България на сто слепци да има един с по едно око. И той в нашият случай е във Вашингтон…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *