2024-04-20

1 thought on “Гражданин v/s олигарх на дело в Административен съд София-град

  1. Dиректният предизборният натиск над миньорите от Бобов дол, ескалирал в лишаването им от храна, за да гласуват за БСП, не представлявал нарушение. Това бил естественият начин, по който се води предизборна кампания „на езика на миньорите“.

    Това заяви пред Нова тв Мария Пиргова – майката на кандидатката за евродепутат от БСП Достена Лаверн, която по всяка вероятност ще отиде в Брюксел при отказ на лидера на социалистите и водач на листата от мястото му в европарламента.

    Лаверн доскоро бе зам.-председател на ЛИДЕР – партията, която оказа брутален натиск над миньорите, за да гласуват за БСП.

    Според Пиргова „указанията“ на работодателите в мини Бобов дол към работниците им да гласуват за БСП били напълно нормални похвати.

    „В предприятията се ходи и се агитира по цял свят, ваучери и тоалетни хартии има във всички фирми“, каза невъзмутимо Пиргова.

    Тя заяви, че това е нормалният език, на който се води кампания пред миньорите, защото, по думите ù, те не били интелигенция и нямали време да се запознаят с политическата обстановка. Според разсъжденията на Пиргова миньорите са работническа класа, а работническата класа представлявала по традиция електорат на левицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *