2024-03-28

16 thoughts on “Българите в чужбина никога не са били приоритет на България

  1. Тук става дума за българите в Украйна, които според сведения от техни организации са подлагани някои на четвърта мобилизация вече. Някои български села в Украйна преминават през четвърта мобилизация. Така че кариерата на Волен Сидеров е последното, за което трябва да се мисли. Не тя е важна в случая, друго е важно. Защото външният министър например не прави нищо, мънка някакви политкоректни фрази и засега е само това.

  2. „Всяко предложение,което има автор Волен Сидеров е антибългарско.Случаят е точно такъв!!!“ – тука дори няма нужда да мисля. Христо Ботев е написал едни стихове, като че ли специално за Волен, толкова му прилягат:

    Патриот е – душа дава
    за наука, за свобода;
    но не свойта душа, братя,
    а душата на народа!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като човек – що да прави?
    продава си и душата.

  3. Благодаря че доброволно демонстрирате вашето антибългарско убеждение. И не се опитвайте да прокарвате „мислещ българин“, от вашата уста това е новговор за „промит мозък“.

  4. На всеки мислещ българин ще му стане ясно,че водите проруска пропаганда,както е и проруско заселването на територията на България на някакви мними „българи“,които не са вложили и стотинка в бюджета на държавата и никога не са милеели за нея.

  5. Единственото антибългарско тук е отричането Ви на нашите сънародници които не желаят да си проливат кръвта за лъжа. Колкото до преразпределение на територии, то тече отдавна, и се движи от запад на изток. Сега бившите съветски колонии са Американски колонии, братушките за заменени с брадарушки, Варшавския договор с НАТО. Едно което си остава същото е че България си остава без суверинитет, командвана от поредната вълна лакей и българомразци. Едно време си затваряха устата когато съветите издевателстваха над Бесарабските Българи, сега си затварят устата когато Американските лакеи в Украйна се готвят да жертват Бесарабските Българи в името на експанзията на НАТО. Удивително е как историята винаги повтаря себе си, и как винаги се намират българомразци да съдействат в опита историята да бъде заличена или пренаписана. Вид сте не по-малко антибългарин отколкото Сидеров ако продължавате да отричате българската народност в Бесарабия.

  6. Пълни глупости.Това е геополитикоикономическа война с елементи на преразпределение на територии.Тези приспивни песни ги пейте на друг.Има една много елементарна логика,която следвам и тя никога не ме лъже:Всяко предложение,което има автор Волен Сидеров е антибългарско.Случаят е точно такъв!!!

  7. Радослав, преди да се обзалагате по-добре да се разровите из нета. За по-малко от минута ще намерите стотици видео клипове в които Бесарабските Българи говорят по Български и пеят и танцуват същите песни и хора като в България.

    А колкото до това дали искат да отиват в БГ, далеч не съм убеден че мнозинството са на зор да идват ако не беше войната. Въпросът е да се предосатавят условия за тези които биха искали да се спасят от войната възможността да се спасят в БГ, и при човешки условия за живот. Това че също така говорят и Руски език не отменя факта че са ти сънародници, а още по-малко че са хора. Войната е нещо нечовешко, знам от личен опит, и само пълни идиоти могат дда говорят за „дълг“ и „слава“ в отношение към война. Гордея се че тези хора отказват да воюват, колкото по-малко хора се включат толкова по-бързо ще се приключи.

  8. Много странно….Защо тези хора сега точно решиха да се заселват в България.Готов съм да се обзаложа,че не знаят и дума български,а говорят руски!

  9. Растоянието от Варна до Иличовск по море е 500 км Растоянието от Каварна до Примоське е 300 км. Една моторна лодка се движи със средна скорост 30 км/час и за 12 часа ще може да превози емигранти до Българските брегове. Ако живея в Каварна ще се замисля за канал за бежанци. Ей морските, хем пари може да направите хем на България ще послужите. А после админстрацията да си блъска главата какво да ги прави. Те са си също такива бежанци както сирийците с едно изключение. Православни и говорят български, като нас. Българи, строят ви още три бежански лагера. Мислете с какви хора искате да ги напълните.

  10. Какви ги каканиже Ал. Йорданов! За който не знае: И мъжете прекарват критична възраст. При него явно е в тежка форма!

  11. Арх. Миломир Богданов, група във Фейсбук „Спасете българите в Украйна“

    https://www.facebook.com/events/319547701588690/319721278237999/?notif_t=plan_mall_activity

    „В на деня на обесването на Васил Левски ще внесем петицията до Президента.
    Подписите се считат за положени и се полагат виртуално тук чрез присъединяване към събитието (след унищожаването към 16:00 на 03.02.2015г. на първоначалната страница на събитието с над 2 500 подписа и на моя ФБ профил, за допърнителна сигурност може да подпишете Петицията и тук: http://www.peticiq.com/108879) под следния текст:

    ПЕТИЦИЯ

    До Президента на Република България за незабавно предоставяне българско гражданство на всички Бесарабски, Таврически и др. българи в Украйна и фактическо премехване на българските визи за украински граждани.

    Г-н Президент,

    Подписаните граждани настояваме за незабавно предоставяне българско гражданство на всички етнически българи граждани на горепосочената държава. Като подадените вече молби от тях за българско гражданство бъдат веднага одобрени, а за тези наши сънародници от въпросната територия които не са имали възможност да го направят да се изпратят ваши правомощни представители на място в селищата им, които да им го дадат срещу декларация за българска етническа принадлежност и полагане на клетва за вярност към България веднага след полагане на клетвата и да занесат паспортите на досега подалите молби за гражданство българи.
    Настояваме и за незабавно фактическо премахване на българските визи за украински граждани, като такива им се слагат в паспорта, безусловно и безплатно на самия граничен пункт на всички пожелали с изключение на имащите изрична забрана да влизат в страната ни.“

  12. „Руска агресия“ или Американска пропаганда и империализъм? Йорданов предлага етнически Българи да леят кръвта си в името на една нео-фашистка хунта и нейните (а и Йордановите) Американски господари. Поне Германците са наясно с пропагандата на медиите и на платените Йордановци: „“The information war for Ukraine“ – Satirical German program „Die Anstalt“ (Eng Subs)“ – https://www.youtube.com/watch?v=jSOfQ7tgTLg

  13. „Бежанците на практика са български граждани“ – д-р Руденко Йорданов (председател на областния съвет на БЧК)

    Автор: Topnovini.bg

    Бежанците са български граждани, обясни днес председателят на областния съвет на БЧК д-р Руденко Йорданов. Това стана в началото на работна среща с представители на всички институции, работещи с търсещи и получили международна закрила лица, както и с нелегални имигранти и емигранти. Тя се провежда със съдействието на областния управител Стефко Бурджиев.

    По време на срещата беше разяснена структурата и дейността на Държавната агенция за бежанците от нейния юрисконсулт Татяна Кулинова. Станаха ясни правата, които имат тези хора, щом стъпят на бългаска земя.

    След като бъдат заловени, те попълват молба, разясняват им се възможностите, предоставяни от нормативната уредба и процедурата по настояването им започва. Докато са тук, им се плащат здравни осигуровки от държавния бюджет, имат право на безплатна психологическа помощ, медицински преглед, на преводачи и тълковници, както и настаняване и пълна издръжка. Веднъж получил статут, всеки чужденец може да доведе семейството си в България.

    Официално нелегалните емигранти в нашата страна през 2014 г. са били 3 672, с което е запълнен 61% от капацитета от центровете за настаняване.

    По този повод д-р Йорданов каза пред журналисти преди началото на срещата, че няма да се строи център за настаняване в община Ветово, каквито планове е имало, но било необходимо да има специален допълнителен следствен арест в Русе, който да предлага добри санитарно-хигиенни условия. В него трябвало да бъдат настанявани заловените нарушители на държавната граница, защото не можело в студа да стоят по пейките.

    За да бъде бежанец един човек, е необходимо в неговата страна или в тази, от която идва, да има военен конфликт. Те обаче идват от Република Турция, където военен конфликт няма.

    Д-р Йорданов коментира още, че Българският червен кръст има морален дълг да направи необходимото за подслоняване, осигуряване на храна и топлина тези хора, защото това е в унисон с хуманитарните принципи, на които служи.

    В приюта им за безпризорни деца през 2014 г. са били настанени 20 хлапета, докато родителите им са били арестувани. Те са от Афганистан, Ливан, Сирия и Ирак.

    Според д-р Йорданов, имаме морален дълг да се грижим за нелегалните имигранти и основно това трябва да свърши държавата. Трябва да им се даде възможност и да се интегрират.

    Той коментира, че данъкоплатците в България не трябва да се притесняват от тази тежест, защото международната общност ще ни помогне и няма да се стигне до вариант, да се вземе ресурс от българските граждани, за да се даде на чужденците. Освен това, всеки има нужда от храна и подслон, затова трябва да помагаме и на виновните и да ги приютяваме и издържаме, докато се реши съдбата им, каза още д-р Йорданов.

    Стана ясно, че подобни информационни срещи вече са проведени в трите области, засегнати най-много от наплива на чужденци. За разлика от Хасково обаче, бе отчетено, че в Стара Загора и Пазарджик няма приемателни центрове. Затова пък немалка част от надошлите от Близкия и Средния Изток и Африка хора са се заселили там, което е сварило местните власти неподготвени.

  14. С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА КЪМ БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ

    Разбира се, бесарабските българи винаги могат да дойдат в България, но като лоялни и достойни украински граждани, със своите украински паспорти. Те трябва да уважават институциите на своята страна, да и помагат активно да преодолее чуждата военна агресия. Това, че ги мобилизират в армията на Украйна е нормално. Украйна е тяхната държава. Преживява тежка агресия и трябва да бъде защитена. Така в българската армия рамо до рамо са служили българи, турци, роми, арменци, евреи. И те имат някъде „майчина“ държава, но за тях България е тази, за която са готови да дадат и живота си. Бесарабските българи трябва да знаят, че ние ценим хората не заради „кръвта“, която тече във вените им, а заради ценностите, които споделят. Такава ценност е защитата на държавата, която ти е дала възможност за образование, работа, в която си създал дом и семейство. И в миг на върховно изпитание трябва да имаш достойнството да я защитиш, а не да цивриш за българско гражданство, за да избягаш от своя дълг. Хленченето на бесарабските българи е част от руския сценарий за дестабилизиране на Украйна, опит да настроят украинските малцинства срещу собствената им държава. Това е позорно руско поведение. Затова бесарабските българи трябва да изпълнят своя дълг към Украйна.Закрила и защита на жени, възрастни родители, деца – да. Това е позицията на България. Но като държава трябва да продължим политиката за незабавно прекратяване на руската агресия срещу Украйна.

    Александър Йорданов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *