2024-04-24

2 thoughts on “Моята концепция за ДАБЧ – виждане на един български емигрант

  1. Една от отличителните черти на българския характер е, че българина е винаги готов да ти обясни защо нещо няма да стане или е безсмислено. Това в милата ни родина се нарича реализъм. Господин куку, бих бил благодатен ако споделите вашата концепция за тази агенция. Ако нещата стоят, както вие ги представяте, то агенцията просто трябва да се разформирова и да не харчи на халос държавни пари. Бихте ли освен това ме осведомили как бих могъл да преведа пари на родителите ми легално, без да ги давам на приятели които пътуват и без да плащам такси. От шестнадесет години живея в Америка и такова чудо не съм видял. За всичките тези години съм се връщал в България повече от осем пъти и никога не съм бил стимулиран от която и да е агенция да го правя по често. Едно връщане в България на семейство като моето струва около десет хиляди долара от които поне шест остават за икономиката на Родината ни. Останалите четири остават в чужди авиокомпании поради неспособността на българската администрация да възстанови самолетна линия свободно функционирала прец цялото ни мрачно комунистическо минало. Благодаря ви за коментара, но ще ме извините ако ви кажа че той не помага особенно на никой.

  2. Нещата, които си изброил по принцип съществуват. Например, има организация, която помага на българи да се завърнат (Тук-там). По-добре от тях едва ли би се справила държавната агенция. Защо трябва държавата да дублира нещо работещо? Емигрантите ще се завърнат, когато обстановката се подобри. Обстановката няма непременно да се подобри, ако емигрантите се завърнат.

    Как мислиш агенцията си изразходва парите в момента, ако не за „изграждане на отношения с българските емигранти по света“? Предлагаш да не се плащат заплати ли?

    „издирване и въвличане на активни българи зад граница в работата на агенцията на доброволни начала“: Това не работи. Неведнъж ентусиасти, а и самата агенция са правили „база данни на българите в чужбина“, но всичко това е замирало. По същество е социална мрежа, но такива вече съществуват много.

    „фонд с участие на дарители с име „Българино, върни се“, който фонд да се използва за намаляване на цените на самолетните билети до България за пътници с българско гражданство.“ Авиокомпаниите, т.е. най-вече България въздух, т.е. ТИМ, ще са много щастливи.

    “ банкова институция, която ще се занимава единствено с преводите на парите на българските емигранти до техните роднини, като основната й цел ще бъде намаляване или премахване на таксите за тези преводи.“ Който търси намира. И в момента има начини да превеждаш без такси.

    „агенцията да почне масирана кампания в медиите“ А не, мерси. В частност номер 10, ака Д.П. здраво ще намаже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *