2024-04-18

4 thoughts on “Кой се страхува от МИР „Чужбина“ или за парадоксите на изборната методика

  1. Страхуват се от електронно/онлайн гласуване, защото НЕ МОГАТ ДА ГО КОНТРОЛИРАТ. Партиите от статуквото се страхуват ДА НЕ БЪДАТ ИЗРИТАНИ ЗАВИНАГИ от властта. Книжните бюлетини и покупките на гласове около книжното гласуване са факт. И те си го контролират. Но не са само те в България! Ако ги отнесем към цялото население, те не са преобладаващата група от хора. Затова поведението им е ЗЛОУПОТРЕБА.
    Мисля, че следващия парламент трябва да започне с ПРИЕМАНЕ НА ТОЧКА „ОТЗОВАВАНЕ НА ДЕПУТАТИ“ в Изборния закон и правилника на Народното събрание. Само така можем да ги принудим да следват волята на избирателите, а не мафиотските стремежи на няКОЙ си.

  2. Биволъ доказва несъстоятелността на думите на Калинов:
    http://elections.bivol.bg/

    А тук са резултатите пресметнати с програма с отворен код направена за 1 ден и не струваща 1,5 млн. от държавния бюджет (каквато е на Калинов) – линк.

  3. Да, благодаря. Пресмятанията публикувани на apa.bg съвпадат напълно с тези на Временните обществени съвети на българите в чужбина, що се отнася до разпределението на мандатите по избирателни райони. Предполагам, че са верни. Това, което не знаем е, дали числовите данни извадени от протоколите са окончателни – очакваме ЦИК да се произнесе. Но каквито и да са тези данни, факт е, че сме свидетели на най-голямата изборна рулетка, организирана в новата изборна история на България (а вероятно и въобще). Цели 62 итерации и 124 промени на мандати бяха необходими на методиката, за да достигне до окончателното разпределение. От това ще пострадат всички партии извън първите три (ГЕРБ-БСП-ДПС).

  4. Моля влезте на apa.bg – това е сайт и за математическа теория на гласуването (Voting Theory). Има ги от два дни и окончателните резултати по МИР, които ЦИК ще обяви едва утре (така е по закон).

    Поздрави,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *