2024-04-19

1 thought on “Второто издание на „Българският фолклор е магия“ се нуждае от подкрепа

  1. ПРЕДЛОЖЕНИЕ
    от
    СДРУЖЕНИЕ „БГ ФОЛК КЛУБ ВЕРЕЯ”-с членове- „БГ ФОЛК КЛУБ ВЕРЕЯ”-ЧИКАГО с ръководител КОНСТАНТИН МАРИНОВ и ЕООД „БГ ФОЛК КЛУБ ВЕРЕЯ” – Малка Верея с управител МАРИЯ ХРИСТОВА
    във връзка с провеждането на
    ВТОРАТА ФОЛКЛОРНА СРЕЩА НА БЪЛГАРИТЕ, ЖИВЕЕЩИ В ЧУЖБИНА
    „НА ХОРОТО ПОД ЛИПИТЕ“ ПОД НАДСЛОВ -„БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР Е МАГИЯ“
    По инициатива на „БГ Фолк Kлуб Верея“ – Чикаго, с ръководител Константин Маринов

    Уважаеми Г-ДА,
    Обръща ме се към Вас с надеждата да ни помогнете в реализацията на идеята на много българи живеещи зад граница за Втората Международна Фолклорна среща на нашите сънародници живеещи извън България – под надслов „БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР Е МАГИЯ”
    Както знаете повече от два милиона българи живеят и работят в чужбина. За много от тях раздялата с България е трудна! Много от тях създават семейства и раждат децата си далеч от Родината! Много от тях обаче, не могат и не искат да скъсат „пъпната” си връв с българският фолклор и традиции. В чужбина всички ние милеем не само за тази прекрасна страна България, но и за българският език, бит и култура! Много от хората отдадени на българският фолклор са намерили пътя, за да продължат връзката си с род и Родина и да предават на бъдещите поколения всичко, което те самите знаят от деди и прадеди!
    Вече стана традиция, родолюбивите българи – имигранти, работещи в Европа, Америка и по света, да се събираме заедно и да показваме какво сме постигнали, отделяйки от свободното си време и средства, популяризирайки и съхранявайки българският фолклор, бит и традиции. В отминалите вече 5 фестивала, тръгнали от Чикаго, преминали през Лондон, Торонто и Палма Де Майорка, всички участници разбрахме, че не само ние имаме нужда от това, но и нашите приятели – чужденци, нашите сънародници, които винаги ни подкрепят и не на последно място, нашите деца, някои от които все още не са виждали Родината на своите родители, но закърмени с българските бит и култура!
    Идеята да продължим провеждането на тези срещи в България, се роди от факта, че не можем да си позволим да пътуваме всяка година до Родината си – особено тези, които живеят отвъд Океана – САЩ, Канада, Австралия. Затова пък всяко лято да провеждаме тези срещи тук в България, стартирайки от месец юли – 2014 год.! Защо избрахме именно Ст. Загора? Защото и двамата главни организатори – Мария Христова –Председател на ЕООД- “БГ ФОЛК ВЕРЕЯ” и Константин Маринов – ръководител на небезизвестният, не само в България, но и в Америка, Канада и Европа, Фолклорен Ансамбъл „ВЕРЕЯ” и председател на – “БГ ФОЛК ВЕРЕЯ”-Чикаго, сме „заралии”. И милеем за родния край и защото смятаме, че има какво да покажем и разкажем на многото наши приятели, сънародници, събирайки ги от всички краища на света тук – в „Града на липите”!
    За реализацията на тази цел е необходима Вашата помощ и подкрепа. Ще се радваме, ако Вашето мнение съвпадне с нашето желание!
    С тази инициатива и с Вашата подкрепа сме убедени, че можем да направим нашият роден град и НАШАТА РОДИНА известни и желани от нашите сънародници, които ще чакат с нетърпение поредното лято и поредния фолклорна среща, обединяваща всички български ансамбли и групи за народни песни и танци по света!

    В международната фолклорна среща, участват наши сънародници от цял свят, които съхраняват и популяризират Българския фолклор в страните в които работят и живеят. Тази среща се организира с цел да се представят различните етнографски области в България, чрез музиката, песента и танца, както и пъстротата на националните ни костюми. Освен да се наслаждаваме на културата и общуването, участниците ще имат възможност да се запознаят помежду си, да научат повече за културата от техните родни места , да имат незабравими мигове на приятелство и да се насладят на удобствата на град Стара Загора и околностите му. Ще ни бъде удоволствие да посрещнем колкото е възможно повече желаещи да участват в тази среща догодина, която ще бъде първата седмица на месец август.

    Условията за участниците във фестивала :

    1. Няма ограничения в броят и годините на участниците
    2. Участниците трябва да представят максимум 15-20 минути репертоар
    3. Изпълненията ще бъдат на открити сцени в центъра на града и два концерта на закрито
    4. Всяка група трябва да има флаг с името на групата и табло с името на страната, от която идват , които са необходими за парада
    5. Всяка група трябва да попълни формуляр за кандидатстване ( който ще ви бъде изпратен на електронна поща, посочена от вас като прикачен файл и когато попълните формуляра, ви моля да го изпратите обратно на нашия имейл.
    6. Организационния съвет ще осигури преференциални цени за нощувка и храна. За целта всяка група трябва да изпрати авансово 50% от крайната цена, за сигурността на резервацията в хотела и ресторанта, където ще пребивават групите. Останалата сума ще се плати на място при пристигането си.
    7. Всяка група има право по нейно желание и възможности да си осигури сама хотел в Стара Загора и удобните за нея местности около града
    8. Ако искате , можете да останете няколко дни с едни и същи цени в хотела (но ще трябва да ни кажете точни допълнителни дати, за да може да ви се направи резервацията предварително за този период ).
    9. Също така , нашите членове от сдружението ще бъдат достъпни за вас 24 часа да ви представят града и историческите забележителности. През престоя си по ваше желание ще ви бъде осигурена екскурзия до близки забележителности и посещение на всички исторически и културни ценности на града и окръга
    10. Молим всички желаещи групи за участие да изпратят на посочените е-майли писмено заявката си с броя на участниците, за да им изпратим подробностите и официалната покана.
    11. Всяка от участващите групи, която има спонсор, или рекламодател той ще има безплатна реклама в брошурите и медийните излъчвания на фестивала.

    ФОРМУЛЯР ЗА АПЛИКАЦИЯ
    ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА Е МАГИЯ-СТАРА ЗАГОРА 2015

    ДЪРЖАВА *
    ГРАД *
    ИМЕ НА ГРУПА /АНСАМБЪЛ/ *
    ИМЕ НА РЪКОВОДИТЕЛЯ) *
    АДРЕС ЗА КОНТАКТ *
    ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ *
    WEB SITE
    E-MAIL *
    ВИД ПРЕВОЗ *
    БРОЙ УЧАСТНИЦИ * МЪЖЕ ЖЕНИ ДЕЦА ОБЩО
    ЗА КОЛКО ДНИ *
    ДАТА НА ПРИСТИГАНЕ *
    ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ *

    За повече въпроси от Ваша страна, сме готови да отговорим професионално и изчерпателно.

    Мария Христова –управител на ЕООД- “БГ ФОЛК КЛУБ ВЕРЕЯ”- Малка Верея Константин Маринов – председател на “БГ ФОЛК КЛУБ ВЕРЕЯ” и ръководител на Фолклорен Ансамбъл „Верея“ – Чикаго
    тел. за контакт – 00359879643457-Мария Христова
    тел. За контакт – 017737425158 – Константин Маринов
    http://www.folk-chicago.com http://bgfolkclubverea.alle.bg/
    e-mail – [email protected]
    e-mail – [email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *