2024-04-16

2 thoughts on “За пловдивския литературен дом Ламартинова къща, който се дава на търг

  1. „Писатели – инициатори на кампанията „Да спасим къща „Ламартин”, обявява нова идея „Да напишем заедно една вълшебна приказка за Къща Ламартин, в която да разкажем за чудните и магични случки, на които сме били свидетели в нея”.

    Нека по този начин предизвикаме добрите феи на перото да бъдат съпричастни с каузата за опазим Къщата за хората, които обичат българския език и българското словесно изкуство, уточнява поетесата Розалия Александрова.“

    http://www.marica.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%E2%80%9E%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%E2%80%9D-news264334.html

  2. Здравейте българи от Чикаго!

    В този материал са дадени част от документите по случая „Къща Ламартин“ – Пловдив, България. Изпращам линка ‘Да спасим къща Ламартин’, чрез който да се осведомите подробно за събитията, протекли след 24 юни, когато беше проведено Общо събрание на Дружество на писателите в Пловдив, което е част от СБП.

    Беше избран Инициативен комитет за защита на Къща Ламартин като дом на пловдивските писатели. Дадоха ни кураж колегите Красимира Лука и Павел Деспотов от Българско археологическо сдружение. По-късно бяхме подкрепени и от ИЗ „Корени“ и други граждани и граждански организации.

    Най-важното от всичко написано е, че пловдивските писатели, хора с дух и вяра, най-после скочиха срещу безхаберието на собствения си ръководител – г-н Начо Христосков, за да кажат „не“ на тайната приватизация на поредната къща в Стария град на Пловдив – тази, която те вече 40 години използват и с Божие право наричат свой дом. За правните и технически казуси – винаги може да се нагласят в полза на властимащите. А за духовните казуси – кой кога и как поема отговорност за постъпките си е въпрос на лична отговорност.

    Събрахме подписка от над 600 души в полза на нашата кауза – peticiq.com/Lamartin, в която може да се включи всеки и сега, който милее за общите национални духовни ценности.

    До нови срещи!

    Розалия Александрова, член на Дружество на пловдивските писатели и Инициативния комитет, председател на Сдружение „Квант и приятели“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *