2024-03-28

3 thoughts on “Българка в САЩ не може да превози болния си баща до България

  1. Благодарим на Албена Трандева и на д-р Виктор Хинов за съпричастността им към случая с бащата на Гергана Димова. За д-р Хинов г-жа Димова ни писа, че й е помогнал много със съветите, която й е дал.

    Ще копирам тук част от последното съобщение на Гергана Димова до нашето издание.

    „…От ситуационния център са препратили писмото към консулския отдел, защото този случай не е за тях. Снощи говорих с г-жа Лила Георгиева и тя ми обясни, че държавата не разполага с фонд за подобни ситуации (както се разбра и от статията) и не носи отговорност, но ме посъветва да проверим отново застраховката, която родителите ми са направили от България. Сега ще работим върху това. Благодаря за публикацията! Благодарение на нея, в болницата с нас се свърза д-р Хинов от Индианаполис и също ни даде ценни съвети за по-лесното му транспортиране с респираторен техник с редовен полет.
    Не ми се иска да занимавам повече никого с нашия проблем, но благодарение на него и на вас научихме много неща, които могат да бъдат полезни и на други в подобна ситуация, а също и, че има хора, които са готови да помогнат безвъзмездно. Никога нищо не става случайно. Много хора пътуват без застраховка и рискуват да попаднат в този капан…
    Дано и Българската държава да продължи да работи върху идеята за фонд и застраховка, помагащи при подобни ситуации, дори когато сме извън страната, да я усещаме зад гърба си. Какво да направя, обичам я тази България, въпреки всичките й неуредици, тя си е нашата, най-хубавата.
    Поздрави от Лас Вегас! Бог да ви благослови!“

  2. Много съжалявам за това, което се е случило с баща ви и ситуацията, в която се намирате в момента.
    Ако си направите PayPal account аз веднага ще ви пратя пари, а и съм сигурна, че много други хора ще го направят.

    Моите родители идват същи често на гости и това е най-големият ми страх – недай боже да се случи нещо подобно.

    Този линк е на наш приятел ( българин)в Калифорния лекар. Пишете му. Той предполагам може да знае най-добре какъв е изходът от тази ситуация.

    http://www.vitals.com/doctors/Dr_Simeon_Boyadjiev_Boyd.html

  3. Здравейте Гергана.
    Аз съм емигрант като вас тук в Америка. И мойте родители ми идват на гости. Така че напълно разбирам и дълбоко съчувствам на ситуацията Ви.
    Аз съм домашен лекар тук в Индиана. Ако мога с нещо да съм полезен моля пишете ми на [email protected]
    Кураж и успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *