2024-03-18

1 thought on “Сашо Диков: Пеевски може да срине държавата, ако проговори

  1. Осман Октай: Мафията и олигархията изпращат Пеевски в европарламента

    http://www.faktor.bg/19465-osman-oktay-mafiyata-i-oligarhiyata-izprastat-peevski-v-evroparlamenta.html

    „- Може ли да се обърне вотът в смесените райони, ако други партии извадят на първите избираеми места хора от турското малцинство?

    – Винаги съм казвал, че проблемът е в другите български партии, които, ако искат да се дистанцират от Доган и сараите, трябва да подадат ръка на честните турци. Има много образовани млади турци, които не могат да намерят реализация, но не искат да са под опеката на ДПС. Ясно е, че Станишев и БСП няма да посмеят да провокират Доган. Но ГЕРБ и Реформаторите, ако изкарат на избираема позиция човек от малцинствата, ще получат неочаквано голяма подкрепа. Сега Реформаторите имитират с Корман Исмаилов – поставят го на 4 място, неизбираемо, а много турци и мюсюлмани се чудят за кого да дадат гласа си.

    – Какъв знак даваме на Европа с кандидатурата на Пеевски?

    – Знакът е еднозначен – българските турци изпращат най-компрометираната фигура на дивия и провален преход в парламента на Европа. Казваме им още, че каквито и опити да правят да ни контролират и да ни вкарват в пътя с ограничения, ние ще си правим каквото поискаме. Кандидатура като Пеевски би провалила всяка партия в нормална и демократична държава. Но щом при нас това се случва, значи нито сме нормални, нито сме демократични. Такава гавра с гражданското общество е възможна, само когато управляват мафията и олигархията. Доказателство на тази теза е и номинацията на Искра Михайлова, министър на екологията. Съпругът й е осъден на първа инстанция за корупция, но Доган показва, че по неговите критерии за морал това е без значение. По света обаче не е така. Вчера информационните агенции съобщиха за висш чиновник от Австралия, който е подал оставка, защото го разкрили, че преди три години е получил подарък бутилка вино. От тук нататък думите са безсилни.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *