2024-03-28

7 thoughts on “Независими кандидати за условията и посланията в Евроизборите

  1. Моля читателят „Петров“, „Калоянов“ и „Небалама на куб“, който прави калабалък, ако използвам неговия израз, с различни никове, да не се прави на морален съдник, използвайки в същото време елементарни трикове. Както и да се държи малко по-възпитано.

  2. ВАЖНО:
    Централната избирателна комисия обяви за недействителна регистрацията на независимия кандидат за евродепутат Алекс Алексиев за изборите на 25 май.
    Тази вечер ЦИК публикува решението си защо Алеексиев не може да участва като кандидат във вота. Според комисията Алексиев не отговаря на изискването да е живял последните 6 месеца в България или в друга европейска страна.
    Ето и пълния текст на решението:

    РЕШЕНИЕ
    № 231-ЕП
    София, 23.04.2014
    ОТНОСНО: обявяване за недействителна на регистрацията на независим кандидат за член на Европейския парламент от Република България, издигнат от Инициативен комитет, за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г.
    Централната избирателна комисия със свое Решение № 206-ЕП от 22 април 2014 г. е регистрирала Александър Райков Алексиев като независим кандидат за член на Европейския парламент от Република България въз основа на извършена проверка на подписката за издигане на независимия кандидат (писмо с вх. № ЕП-04-03-61 от 22.04.2014 г. от ГД „ГРАО“ в МРР) и приложените към предложението документи.
    С вх. № ЕП-04-03-75 от 23.04.2014 г. в ЦИК е постъпило писмо от ГД „ГРАО“ за извършена проверка в изпълнение на Решение № 133-ЕП от 9 април 2014 г. на ЦИК на независимия кандидат Александър Райков Алексиев. В резултат на проверката е установено, че кандидатът има постоянен адрес в гр. София, район „Лозенец“, ул. „Лозенец“ № 3, и настоящ адрес – САЩ (от 2006 г.), вписан в регистъра на неселението, воден от район „Лозенец“, Столична община.
    От писмото се установява, че кандидатът Александър Райков Алексиев не отговаря на изискванията на чл. 351, ал. 1 във връзка с § 1, т. 3, буква „а“ от ДР на ИК, тъй като настоящият му адрес е извън територията на Република България или друга държава – членка на Европейския съюз.
    С оглед на изложеното се установява, че кандидатът не отговаря на изискванията на чл. 351, ал. 1 от ИК, тъй като постоянният и настоящият му адрес не са на територията на Република България, поради което не може да се приеме, че през последните шест месеца е живял в Република България или в друга държава – членка на Европейския съюз, каквато е изричната разпоредба на чл. 351, ал. 1 във връзка с § 1, т. 3, буква „а“ от ДР на ИК. Централната избирателна комисия следва да обяви за недействителна регистрацията на Александър Райков Алексиев, извършена с Решение № 206-ЕП от 22 април 2014 г. на ЦИК.
    На основание чл. 57, ал. 1, т. 12 и чл. 366, ал. 1 във връзка с чл. 365, ал. 1, т. 4 и във връзка с чл. 351, ал. 1от Изборния кодекс Централната избирателна комисия
    Р Е Ш И:
    ОБЯВЯВА ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛНА регистрацията на независимия кандидат Александър Райков Алексиев, извършена с Решение № 206-ЕП от 22 април 2014 г. на ЦИК.
    Решението да се обяви незабавно и да се уведомят независимият кандидат и издигналият го инициативен комитет.
    Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.
    –––––––

    Както се казва – започва отстрелването, за да останат само зависимите!

  3. “България да бъде равнопоставен член на Европейския съюз и тази кауза да бъде приоритет в предизборната кампания у нас ..“ и т.н. юродивщини!Ахх,МОЛОДЦИ мамини! И рече хан Аспарух „Да бъде България!“..така ли стана и вашата,о,Аспаруховци…о,прабългарски бай Ганювци и Ганки ?!
    Затуй щото тоя лозунг не е наторил досега и отдавна земите български,затуй ли Българията не чини на европейска страна,драги мои,затуй ли не цъфва и не връзва ?!Това ли е пропусната мантра в сладкото хортуване,в манджата българска?? Вие нормални ли сте?!
    С какво и как искате да е равнопоставен член на ЕС пропитата от зловонни комунистически изпарения и байганювщина 16та уж бивша республика на СССР,дрОгарки и дрОгаре,от която всеки се гнуси и то с право ?! Пак ли пустата Европа е виновна в нещо на Българията ?! Пак ли лошите западняци и капиталисти много тичат и са все напред,а българчето се препъва в изутите си съдрани,че и наакани потури и не може не само да ги стигне,ами и да хване техния,верния,нормалния европейски път ?! Пак ли,още ли с честни пионерско-комсомолски думи и заклинания на кръглия лаф-моабет?! Ако се видите отстрани колко изпразнени от съдържание и плоски сте…мязате на куклички,на марионетки! А може би сте такива? Е,вие не можете,но аз мога и ви виждам отстрани та затуй използвам думата Ботйова за да кажа чрез него “ Вий сте ДИВАНЕТА ! “ ! И не се гордейте,не сте само вий,а се отнася и за другите ВЕЧНИ НЕСПИРНИ кандидат-номенклатурчици!
    Не че сте толкоз прости,но сте доста безчестни и нагли(като всички лозунгаджии в БГто от 1944г. до днес!),нагли и нахални ЗА КИЛИПИРА ЛИЧЕН ! Не че ви е малко,не! Какви каузи,какви приоритети..какви кампании?! Кампанията за едни поредни едри лустросани златни паразити в Страсбург/Брюксел,от които нищо не зависи КОИ са на власт в България ,какво вършат и на какво мяза страната и народа й !! Какви са тия разгънати безкрайни лозунги,байраци,манифестации,мантри,хипнози и превръзки на очите,но и в главите – ваши,но се иска това зомбиране да е и сред електоралните диванета,без тях накъде,нали?! Половин век не се ли наситихте на това манифестиране през комунизма…или малко докопахте по нея линия,че сега се натискате да компенсирате с още ЗА ЛИЧНОТО ВИ БЛАГО ?! Някои ПРАВОИМАЩИ Другарки още през комунизма хойкали напред-назад по Запади и Парижи,непостижимо за българина….но им е зор и искат още,да? Пустото „На ползу роду“ марширува,даже тича и галопира,а оправия няма,а декадансът залива и дави наред в Българията?! А?? ЗА равни права на българите в Европа(пак Европа е виновна?!) ще се борят някои хора,които са били ПРАВОИМАЩИ още по времето на комунизма и са имали ПОВЕЧЕ ПРАВА от редовия българин,мдааа,велик виц е това! Важното е че някои са по-големи католици от Папата! :-)Абе не знам за кандидат-евродепутати ставате ли,ама за кандидат-българи сте файн,както казваше Чудомир!:-) Подавайте си и си акцентирайте на посланията и лозунгите като върховни жрици и шамани към туземното стадо,ок,ама…ний не сме от него,да знаете! Ето ви български граждани,представителна извадка,за които ще се борите и ще ги увещавате,но не успеете ли- не ви признаваме за достойни избранници! Дерзайте,ето: http://vevesti.bg/politika/567-koj-podkrepi-oresharski-reportajyt-kojto-vzrivi-fejsbuk Всичко хубаво с лозунгите ви в манифестиращия ви калабалък,но… не нам такими номерами,драги другарки и другари! Криво да седим,право да ви го кажем,и не само вам! :-)))))))

  4. Извинете, за какви вноски на българите ,оправили живота и съдбата си в чужбина(най-вече в ЕС,но и по света), иде реч ?! Какво им е на вноските в Европа,сравнени с тия и мизерията робска в България ?! В Европа знаеш ЗА КАКВО ПЛАЩАШ и КАКВО ИМАШ НАСРЕЩА ! Важат едни закони там за всички- и за местни,и за българи…и за японци! За какви бели български роби по европейската чужбина иде реч,бре,другари и другарки?! Що за глупости?! Другарко Угърчинска ,роби са са само българите в България !! Какви вноски?! Хората работят в Европа и като другите европейци плащат и им се отчисляват съответните вноски и данъци ! Някои от тях ,немалко от тях получават вече(или ще получават) и европейски пенсии! Хората български,на брой ДВА МИЛИОНА са избягали и са се спасили ИМЕННО ОТ РОБИЯТА в БЪЛГАРИЯ, и голямата част от тях са в Европа,в ЕС! Какви печеливши ъдравни каси…за български такива ли иде реч?? Не ставайте смешна,БГ-касите са кожодерски и обирджийски т.е. печеливши са не балъците,чиито пари са отишли там,а съответната политпартизанска шайка ,която е на власт и нейните лични хайдуци по веригата ! Демек примерната фраза на ОНИЯ ГОРЕ е : „Ония балъци долу са си платили,ами я сега им ударете и як бой зарад туй че са си платили (са ни платили) така добре по балъшката!“! Плащане за да те морят,а даже и убият..това е в България! Питайте ДВАТА МИЛИОНА избягали така ли е или не..питайте и самата себе си,напуснала България преди десетилетия! Но от/в Франция и от/в Париж явно нещата са ОК…разбираемо е! А ако иде реч за европейските каси,не се тревожете,на светлинни години е европейското здравеопазване и осигуряване пред дрането и мора в България! Не съм чул пропищял българин от европейското здравеопазване,а тъкмо напротив! За какво постепенно увеличаване на заплатите на българите,работещи в чужбина иде реч?! В една Холандия(и не само) на всеки шест месеца мин.раб.заплата върви нагоре и се увеличава ПО ЗАКОН..какво говорите,моля?! Или говорите за някой нелегален(от 2014г. никой не иска разрешително за българи в ЕС!) циганин на някой строеж или на някоя нива?! Предполагам че не за това става дума,тъй като това няма никаква връзка с евродепутатите,а зависи от местните власти в съответната държава и контрола по закон там( и то само за местата ,където има въведена мин.раб.заплата или пък е в сила съответната браншова тарифа)!

  5. Алчните за лапане на тлъста заплата и екстри чрез които стават милионери за един петгодишен мандат не намаляват,никога не свършват ! От времето на оня с мускалите е така,сладка работица е – стига да се намерят редовните вечни туземци,които да избират,нали! Ще се намерят,спокойно! Само ще повярваме в кристалните ви пробългарски и пронационални намерения и \"борби\", само когато се цаните да сте едра еврономенклатура ама за 1000-1500 евро месечна заплата и екстри !! Ама ,ще кажете,как се връзва тлъста паразитна номенклатура с получаване на заплата като една средна чистачка в Европа,а?? Аааа,ами вие кажете така,де..ама не казвате,не щете..а се натискате за едно- ЗА ПАРАТА,за ПАЧКИТЕ в евро !! Лъжа ли е,къде е аргумента че не е вярно?? Всичкото натискане сочи ясно че иде реч за старото байганювско щение – ЗА ПАРАТА! ЛИЧНАТА ПАРА,лично за теб и лична,яка,във вид на някой и друг милион след пълен мандат! Как да не се залетите и засилите за това,нали!Мерси,не ви ща ни зависимите ,ни псевдонезависимите поборници…далеч бягам от такива борци,които гонят и се бутат да ни защитават! Шестица от тотото в кунките да ви пуснем,еее,то бива бива да сме христиЕни,ама чак толкоз ли искате от нас,не сме чак такива зомбирани вЕрващи калабалъци,извинете ! Защитили сме се сами…нали може ?? Може ? Ха така,мерси!

  6. Dobri tezi, no niama koi v BG da gi chue. I ostavat samo na dumi. Predizborni…..

  7. Тезата на Румяна е, че постепенното повишаване на заплащането на труда на българите работещи в Европа, ще позволи увеличаване и на здравните осигуровки. По този начин на изравняване, ще печелят и работещите в чужбина и здравните каси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *