2024-04-23

10 thoughts on “За какво апелираха бесарабските българи към Кр. Вигенин

  1. Здравейте българи от всякъде!!
    Не сме толкова много , че да се делим и цепим,
    така лесно ще се загубим. Просто трябва да се поправяме,
    да си вдигнем морала, да си направим стратегии и да ги
    следваме, да работим повечко и възпитаваме децата си на това.
    Слабият никой не го слуша–чуват силния. Да станем силни и
    обединени.

  2. За голямо съжаление ислямо-комунистическото правителство на България, не е способно да реши проблемите на Българската диаспора.Комунистите гледат да угодничата на Турция и да я разтоварят от бежанската вълна, та да могат турчулята да насочат парите си и да превърнат Бесарабските българи в еничари!
    Евреинът Вигенин изобщо не се е загрижил за България! Ислямо-комунизмът трябва да падне, за да се освободи България от игото на неверниците!

  3. NAISTINA TRIABVA DA SE NAPRAVI NESHTO ZA NASHITE SANARODNIZI,TUKA PRIBRAHME KIORAVO I SAKATO, ZASHTO DA NE POMOGNEM NA TEZI BULGARI ZAD GRANIZA?

  4. Нашите братя и сестри молят за помощ и ние сме длъжни спешно да се озовем за да им помогнем…А НЕ ДА ГИ ГУБИМ…ИНАЧЕ ПОЩАДА ЗА НАС НЯМА ДА ИМА …И СЕГА …И ПОСЛЕ…

  5. Коментар на Данчо Радулов във Фейсбук:

    „ТОВА СА ПРОБЛЕМИ, КОИТО БЯХА ПОСТАВЕНИ ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО НА АНГЕЛ МАРИН В БОЛГРАД ПРЕЗ 2002 г. ТОЙ СЕ ПРЕГЪРНА С КОМАНДИРА НА ДИВИЗИЯТА И КАЗА, ЧЕ ТОВА Е ПРИЯТЕЛСКА СТРАНА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕСИМ В ТЯХНИТЕ РАБОТИ, СЛЕД КОЕТО ПЯ РОДОПСКИ ПЕСНИ… ДА ПИТАМЕ ПЪРВАНОВ, КАКВО НАПРАВИ ПО ТЕЗИ ИСКАНИЯ. НИЩО… ДА НЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ НИЕ ДА ХОДИМ ДА ИСКАМЕ УКРАИНСКО ГРАЖДАНСТВО… ПОЗДРАВЯВАМ КРУШКОВ И БОЧКОВАР ЗА ТЯХНАТА УПОРИТОСТ! САМО ЧЕ И НИЕ ТРЯБВА НЕЩО ДА НАПРАВИМ.“

  6. Да се стегнем и да помагаме ние ……..сами трябва да си помогнем..не виждате ли какви ги вършат .Всичките им действия са насочени с/у унищожаване на българския корен.Нямаме време за губене … да се мобилизираме и се спасим сами…………около нас гъмжи от предатели…

  7. Яд ме хваща, като се замисля, че прибрахме куцо, кьораво и сакато от Афганистан та до Алжир и похарчихме немалко пари за един доста нагъл контингент хора, дето бежанските лагери не им се струват достатъчно луксозни, а сме оставили тия хора на произвола на съдбата.

  8. С каква жар хората пазят българския си дух и съзнание, докато други се опитват да потушат пламъка им. Наред с ежедневните проблеми тези хора успяват да опазят и духовните си ценности. Вече си мисля, че истинските българи са по тези географски ширини, а ние сме се превърнали само в територия.
    Ако има истински политици-родолюбци, трябва да направят и невъзможното, за да помогнат този пламък да не угасне. Тези малки желания на българите ни извън чужбина е трябвало да се осъществят и без самите те да ги повдигат на въпрос. Те са задължителни и трябва да са част от правителствената политика за българите в чужбина.
    Айде направете нещо за хората бе… Какви сърца имате?

  9. Коментар на Росица Николова във Фейсбук:

    „ЩЕ ГО НАПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ, ЗАЩОТО НАИСТИНА МИ СЕ ИСКА ДА КРЕЩЯ:ПОМОГНЕТЕ,КОЙТО МОЖЕ – НА УКРАИНСКО-БЪЛГАРСКИЯ ЛИЦЕЙ В ПРИМОРСК,ЗАПОРОЖКА ОБЛАСТ МУ Е НУЖЕН АВТОБУС,ЗА ДА СЪБЕРЕ ДЕЦАТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛА, КЪДЕТО СЕ ЗАКРИВАТ УЧИЛИЩАТА И ПО НЕВОЛЯ ОТИВАТ ДА УЧАТ В УКРАИНСКИ УЧИЛИЩА… ОФИЦИАЛНИТЕ ДЕЛЕГАЦИИ ИДВАТ САМО СЪС ЗНАМЕНЦА,А ГОСПОДИН ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР МОЖЕШЕ ДА СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА ДОЙДЕ ДА ВИДИ ПОНЕ КЪДЕ Е ТАВРИЯ… ОБЩЕЖИТИЕ ОБЕЩАВАТ ВЕЧЕ 15 ГОДИНИ, НО НА НИКОГО НЕ МУ СЕ НАПЪВА ЗАРАДИ БЪЛГАРИТЕ ТУК… А ЛИЦЕЯТ Е СТОЖЕРЪТ НА БЪЛГАРЩИНАТА ТУК.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *