2024-03-28

4 thoughts on “Подготвя се втора среща на българите зад граница – в София преди Коледа

  1. Т.нар. Асоциация на българите в чужбина е неправителствена организация, на която, впрочем, самият Йорданов се оказа един от учредителите /в качеството му на кмет на Варна през 2009 г./ И за избирането на Кирил Йорданов за неин председател отговорността не е правителството примерно, каквото и да е то, а и на онези представители на българите зад граница, които са присъствали на т.нар. Велик конгрес на българите във Варна и са подкрепили това подобна фигура да ги представлява.

    Т.нар. Асоциация на българите в чужбина не бива да се бърка с Агенцията за българите в чужбина – която е държавна агенция.

    Що се отнася до инициативата на Маргарита Попова, не знам дали тя е навременна, предвид сложната и нестабилна политическа обстановка в страната, но и само да се бойкотират подобни срещи априори едва ли е най-добрият начин.

    Не знам защо АБГ не е получила покана от президентството, би трябвало да получат и те разбира се.

  2. Браво, Велка! За да бъдат защитени интересите на българите в чужбина, трябва ние да си създадем някаква организация, която наистина да ни е от полза. Стига празни приказки за стратегии – от толкова стратегии я докарахме до тук – почти половината от трудоспособното население на България да ходи на гурбет. Вместо да скрояваме стратегия на управляващите, по-добре да им „скроим гащите“, защото на думи са щедри – вижте колко ви уважаваме и искаме вашето мнение, а на дело какво се получава – някаква измислена Асоциация на българите в чужбина, която вече си има и „действащ председател“… И знаете ли кой е? – бившият кмет на Варна, който се появи на политическата сцена с демократични лозунги, но подари цяла Варна и областта на ТИМ и с-ие. Сещайте се колко е загрижен за българите в чужбина. Но като „действащ“ ще получава заплата, за която много от българите в чужбина могат само да мечтаят.

  3. Учудващ факт е, че макар и исканията на „АБГ-Асоциация на българските групи“ (ABG e.V.) да бяха вписани в така наречената Стратегия за българите в чужбина.. в АБГ не е получена досега никаква покана респ. запитване за тази така спонтанна среща. Казвам спонтанна, защото дотогава остават по-малко от 6 седмици. И защо в Народното събрание.. Тези хора ни взеха май за гаргара.. Първия път бяхме употребени за събиране на актив в биографията на съответния евродепутат, а сега когато протестите са пред НС, нас пък ще ни събират във НС. Може би в подкрепа на депутатите? Българите от България от едната страна на барикадите, а българите от чужбина – от другата. Аз предлагам вместо държавниците да ни кроят Стратегия, дайте да се обединим и ние да им скроим такава.. „Стратегия на българите (по света и у нас) относно политиките/политиците в българската държава“. С поздрав Велка Йордан-Йонкманс от ABG e.V.

  4. пак бла, бла, бла.. Няма ли да се появи някой наистина с желание да направи нещо ? Ама не само с програмни документи..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *