2024-04-19

1 thought on “БСП и ДПС докараха хиляди симпатизанти от провинцията на Орлов мост

  1. „Според оценките на лидера на БСП Сергей Станишев са присъствали повече от 60 000 души. По същото време мащабен протест, но срещу управляващите проведе в Пловдив ГЕРБ.

    Станишев се извини публично на българските турци за възродителния процес, а това даде основание на ДПС да обяви митинга за исторически.

    ”БСП имаме историческа вина пред българските турци – за възродителния процес и се извиняваме за това”, заяви Станишев.

    Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че това е първият митинг, който се организира съвместно от БСП и ДПС и очаква различни интерпретации.

    ”Аз знам, че има нещо особено в този митинг – той е в някаква степен исторически. Ще подчертая, че това е първият митинг, който събира 60-70 хиляди членове и симпатизанти в едно с толкова много позитивна енергия”, заяви Местан.

    Премиерът Пламен Орешарски каза от своя страна, че страната се намира в дълбока институционална криза и задълбочаващо се разделение в обществото, а правителството му ще продължи да работи за доброто бъдеще на страната си, ”каквото и да ни струва това в личен план”.“

    http://www.mediapool.bg/stanishev-se-izvini-za-vazroditelniya-protses-a-mestan-obyavi-mitinga-za-istoricheski-news213615.html

    –––––––––––

    „Хиляди симпатизанти на ГЕРБ се събраха на централния площад в Пловдив с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

    Хора от цялата страна пристигнаха в Пловдив с организиран автобусен транспорт.

    Митингът започна с изпълнението на народни песни, а от ГЕРБ обявиха, че очакванията са в него да се включат 50 000 души. По същото време в София се провежда митинг на БСП и ДПС в подкрепа на кабинета.

    От ГЕРБ обявиха, че подкрепят студентския протест и отправиха поздрав към тях с изпълнението на песента „Хубава си моя горо“.

    Присъстващите скандират „Оставка“ и „Бойко“.“

    http://www.mediapool.bg/gerb-sabra-hilyadi-v-plovdiv-s-iskane-za-ostavka-na-pravitelstvoto-news213626.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *