2024-03-29

4 thoughts on “Харта ‘2013: За разграждане на плутократичния модел на българската държава

  1. „Но гледайки списъка с подписалите се питам – е как не се намери поне един инженер да го подпише?“

    Не е късно който и да било инженер или човек с друга професия да се присъедини ако иска към въпросната Харта. Тя е отворена за присъединяване към всеки, който би искал да се присъедини.

  2. Напълно подкрепям Хартата! Крайно време е народът да вземе нещата в свои ръце! Крайно време е да престанем да бъдем овце! Държавата е на българския народ, а не на отделни продажни олигарси! Нека най-сетне това да се разбере от всички!

    Миглена Хубенова, учител от Пловдив

  3. Текстът е горе-долу добре, макар че за каква ОЛИГАРХИЯ става дума – след като ТОВА СА хора от бившите сужби,а така също мафиоти и настоящи престъпници. Но гледайки списъка с подписалите се питам – е как не се намери поне един инженер да го подпише? Журналисти, юристи и медиитиращи са също виновни за ситуацията у нас – включително и няколко от подписалите я. Как ще се преборят със самите себе си не знам? Дали не е време в Народното събрание да се въведат квоти по професии, че и там пълно с „журналисти“ като Болен Сидеров. Само Ахмед Доган има опит в Института по минно дело, където е бил мениджър на проучванията за „Цанков камък“ и още три хидроенергийни обекта. И то вероятно по съвместителство понеже хидроинженерите ни отдавна са зад граница.

  4. Всичко, което е написано тук е вярно и напълно подкрепям идеята за създаване на тези обществени комисии, както и това да има публичност на тяхната работа и възможност за всеки, който може да дава конструктивни идеи да се включи в тези обсъждания,може би в съзадени страници в интернет. Благодаря Ви за вложената енергия в името на по-доброто ни бъдеще!
    Венелина Арнаудова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *