2024-04-18

1 thought on “Новото правителство щяло да е нацистко, пророкува Методи Андреев

  1. „Методи Андреев: ГЕРБ има уникалния шанс да се превърне в новата десница на България!

    by ExtremeCentrePoint on Sunday, 19 May, 2013

    – Даде ли народът някакви знаци на политиците на изборите след най-мръсната кампания?

    – Оказа се, че българите дори когато са много бедни, не искат да ги управлява условно лявата партия БСП. Просто защото вече хората я възприемат като “партия на олигарсите”. Когато е беден един народ, той търси лявото, търси онази партия, която му дава гаранция, че ще има работни места, социални политики… След като не спечели сега, БСП никога повече няма да спечели! В България повече БСП избори не може да спечели! Може да участва в коалиция в управление, но тя повече избори няма да спечели!

    Друг прецедент е, че за пръв път от 23 години една партия печели пак след като е управлявала 4 години!

    – Как ще коментирате този факт?

    – Ако в България има върховенство на закона, веднага на много хора трябва им бъде поставен един много тежък въпрос: как си позволихте да създавате истерия в деня за размисъл и така да манипулирате вота?!
    Ако не бяха тежките компроматни битки, които БСП заедно с нейните партньори от ДПС, заедно с Костов и останалите, водеха срещу ГЕРБ, щеше да има поне още 15 процента преднина на ГЕРБ пред БСП.

    – Скандалите с подслушванията, примерно, как се отразиха на резултата?

    – Всички обвиняваха, че ГЕРБ подслушва. Но защо не видяхме по време на предизборната кампания те да изкарат поне един компромат срещу политическите си противници?! Няма човек, няма партия, на която да й издържат нервите при тази масирана кампания срещу тях! Поне един компромат да бяха изкарали, като са подслушвали всички! Това е пълна инсинуация!

    Мога да ви кажа кои са в дъното! Може ли да ми кажете как ви се вижда модерният ляв херсонският принц Станишев и до него старото куче от БКП-БСП Младен Червеняков?! Как ви се вижда тази двойка?! И някъде зад тях – бившият вътрешен министър Мишо Миков, който също знаел, че няма регламентация в МВР как се ползва техниката, но като бил на ротационен принцип председател на Комисията за контрол на разузнавателните средства в парламента, не се сетил да го каже!

    Сергей Станишев се е поддал на внушенията на старите влъхви в БСП, на старите членове на “генералския кръг”, че може чрез компромат да удари противника!

    Подслушванията са дело на паралелна структура
    която действаше в полза на БСП!
    Трябва винаги първо да си зададем въпроса: “Кой имашe полза?!” От цялата компроматна сага, полза имаше само БСП… Силата на ГЕРБ беше периферията от десни избиратели, които не виждаха изход от ситуацията. Скандалите намалиха избирателната активност, БСП каквото можа – изкара – това са максималните й възможности.

    Периферните избиратели, стресирани от това, което се чува и вижда, се отдръпнаха, затова преднината на ГЕРБ не е съществена. Но тя исторически е съществена. До тези избори, аз не съм гласувал за никой друг, освен за СДС и за Костов. Сега гласувах за ГЕРБ. Не защото съм гербаджия, не защото всичко, което е направил ГЕРБ, го харесвам. Но ГЕРБ направиха няколко важни неща, заради които реших да гласувам за тях – безспорно строиха, спряха АЕЦ “Белене” – един проект, който е политически и носи само загуби за България. За пръв път България има шанс да стане енергийно независима от Русия! ГЕРБ води и последователна политика относно разкриване на досиетата на Държавна сигурност.

    – От картата изчезнаха и т.нар. традиционни десни партии…

    – Да, партиите на дясното статукво – СДС и ДСБ – също не влязоха в парламента. Хората не искат да ги управлява БСП, но не искат и да ги управляват такива десни, които заедно с БСП 23 години
    направиха България олигархично-политическа династия!

    Защото това очевАдно е така!

    А това, че Костов остана извън парламента, е ключово историческо събитие за десницата! Костов не реши проблема с кредитните милионери, създадени от Луканов, нито един лев не потърси от външнотърговските дружества, не направи нищо и против олигарсите! По времето на правителството на Костов и ОДС ние “изпрахме” парите на мутрите и ги дадохме на партийно-административния апарат на БСП. 23 години никой не смее да попита олигарсите как натрупаха безчетните си богатства!

    На “кънчовците” /социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев от ГАЛЪП – б. а./, които предричаха преднина на БСП, ще кажа: “Дойде време, господа врачки, да ви попитаме как може един социолог в България да си построи голф игрище?! Как може с врачувания да станеш милионер?!”…
    Ще дойде време да попитаме целия олигархичен елит: “Докажете как станахте толкова богати!”…

    – Изчезнаха десните партии на статуквото, но БСП се държи…

    – В БСП има родствени, фамилни връзки и обвързаности. 100 години тези фамилии смятат, че са леви…

    Но лявото на БСП не е лявото, което иска Европа. Европа иска социалдемокрация! БСП трябва да се разцепи и да се социалдемократизира!

    Европа не иска производно от БКП условно ляво, което беше създадено изкуствено след промените през 1990 г.! Сега ще настъпят тежки дни за БСП! Там ще започната да търсят врага с партиен билет. От това трябва да се роди една модерна левица, социалдемократическа и европейска.

    -Как разчитате по-конкретно посланието на суверена в неделя?

    – Мнозинството българи заявиха: “С БСП ние не искаме да имаме нищо общо! Старото дясно не искаме! ГЕРБ продължава да е на ход!”

    Но!

    Ако ГЕРБ направи и малко движение по посока на коалиция с БСП или ДПС, това значи, че ще загуби уникалния шанс да се превърне в новата десница на България! Защото ГЕРБ сега има уникалния шанс да се превърне в новата десница на България!

    – Но при това разпределение на силите, май победителят ГЕРБ няма с кого да направи правителство?

    – Борисов трябва да направи консултации, да постави своите изисквания: “Ние смятаме това и това да направим, който иска – да ни подкрепи!”.

    ГЕРБ не трябва да всяка цена да прави правителство! Ако ГЕРБ започне да се коалира с някоя от партиите, влезли в парламента, ще ме загуби като избирател!

    Ако БСП направи програмно правителство с ДПС, “Атака” ще ги подкрепя от време на време. Защото няма какво да се лъжем – БСП и “Атака” имат своите допирни точки в своята проруска ориентация, а ДПС си върви с БСП. Ясно е, че това правителство ще бъде нестабилно и няма да изкара дълго.

    БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *