2024-04-18

2 thoughts on “Само в листите на ПП „Зелените“ няма агенти на ДС

  1. Това, че няма бивши агенти на ДС в ПП „Зелените“, не означава, че няма действащи в момента агенти на ДАНС. 🙂 Може пък и да си разкриете финансирането от Сорос…този факт е по-зле и от ДАНС.

  2. „- Опазването на природата‭ ‬ли е основното в политиката на‭ „‬Зелените‭“?

    – Зелената политика е много консервативна с тези идеи за опазване на околната среда.‭ ‬Не е случайно,‭ ‬че държави като Германия и Скандинавските страни,‭ ‬където Зелените са в управлението,‭ ‬са места с много консервативно мислене.

    Това,‭ ‬за което партия „Зелените“ се бори у нас, е спазването на законите.‭ ‬Излизаме на протести по улиците за защита на Пирин или Иракли,‭ ‬за да се спазва закона.‭ ‬Случвало е да се обявим и срещу ветропаркове,‭ ‬то е отново защото се оказва,‭ ‬че са построени незаконно в Натура‭ ‬2000.

    Ако някой дойде при нас с искане да си построи ветропарк,‭ ‬който не е в Натура и е според закона,‭ ‬Зелените ще са първите,‭ ‬които ще го подкрепят и ще застанат зад това нещо.‭ ‬Ако дойде туристическа организация или община с искане за развива разумен туризъм‭ – ‬имам предвид целогодишен с малко ски и‭ ‬с други неща,‭ ‬ние ще сме първите,‭ ‬които ще се съгласим.‭ В случаите като Пирин,‭ ‬това е неспазване на закона,‭ ‬от което‭ ‬общината няма полза,‭ ‬хората нямат полза,‭ ‬само няколко мафиота имат полза,‭ ‬а природата е губещият.‭ ‬Ако беше спазен законът,‭ ‬ние никога нямаше да излезем на улицата.

    Хората в момента виждат само малка част от нашето лице.‭ ‬На местно ниво‭ „‬Зелените‭“ ‬сме активни и в много‭ ‬други посоки‭ – ‬енергийни проекти,‭ ‬сметища,‭ ‬замърсяваща индустрия, храни.‭

    – МОСВ твърди,‭ ‬че законът е спазен в казуса Пирин, и прехвърля проблема към концесионния договор.‭ ‬Явно има нещо,‭ ‬което не е наред с механизма,‭ ‬по който се случват нещата на управленско ниво.‭ ‬Вие как ще гарантирате,‭ ‬че ако сте в парламента или в‭ ‬управлението,‭ ‬ще се справите с това‭?

    – В момента ние научаваме постфактум за тези неща,‭ ‬които се случват.‭ ‬Затова реакцията ни е доста силна,‭ ‬бурна и масова.‭ ‬Ние директно излизаме на протест на „Орлов мост“ и други места.‭ ‬Ако бъдем в парламента,‭ ‬тази информация няма да излиза постфактум най-малкото.‭ ‬Ние ще бъдем част от процедурата,‭ ‬която трябва да одобрява тези неща и ние ще информираме гражданите преди да се стигне до незаконни процедури и казуси въобще.

    Когато си парламентарно представен,‭ ‬ти си част от парламентарните комисии,‭ ‬които вземат тези решения.‭ ‬Тогава вече ние можем да алармираме още преди да бъдат взети.‭ ‬Тогава вече имаме право да сезираме Конституционния съд предварително,‭ ‬преди да е станало‭ ‬късно,‭ ‬когато‭ ‬бетонът вече се лее.

    – С какви механизми може да се разреши проблемът с погазването на закона, според вас‭?

    – Първото най-важно нещо е граждански контрол на ниво държава и на ниво съдопроизводство.‭ ‬Съдебната система също трябва да бъде контролирана.‭ ‬Друг важен фактор е информирането на хората не само за резултата.‭

    Ние‭ ‬искаме да влезем в парламента не за да управляваме,‭ ‬а да защитаваме гражданите от некоректните управници.“

    http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/04/30/2048875_georg_tuparev_zelenite_iskame_da_sme_v_parlamenta_ne/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *