2024-04-19

9 thoughts on “Пулпудева – помазаният град на боговете

  1. Мога да помогна със странирането на книгите Ви, издаването им в електронен формат и публикуване на платформа с платен и/или свободен достъп. Моля ви, свържете се с мен – [email protected]

  2. Аз съм просто един възторжен читател! За е огромно откровение написаното от автора и с неописуемо удоволствие го чета! С голяма радост успях да се сдобия с книгата му още на нейната презентация – 22 май 2014г. Нека Искандер да прочете и останалите трудове на К.Каменов и после да се изтъква колкото си иска.

  3. Пускането на части от книгата като разработки на други хора е нищо друго, освен плагиатството. Не бива да се стига дотам. Колкото и това да е начин написаното да може да бъде прочетено от повече хора, не бива по никакъв начин да се съгласявате с подобни интелектуални кражби.

    Не е никакъв проблем Еврочикаго да публикува цялата Ви книга на части. Ако това ще бъде начин никой да не заиграва с вашето право на автор върху това изследване, както и някакъв начин целия текст да стигне до читателите.

  4. „Трябват ми 924 долара, за да я издам. Всъщност последното няма да се случи, защото няма откъде да ги намеря, но вече се появиха хора, които започнаха да пускат части от книгата като свои разработки. Това е все пак надежда, че написаното ще достигна до читателите.“-това е радостната новина, която споделих преди малко на един приятел. Всъщност доста често трябва да се радваме именно разработките ни да харесат на някой друг, който има възможност да си отпусне средства, за да си припише изследването ни, за да се почувства горд, че е създал нещо в този свят.

  5. Доста приятно и успокояващо, след ежедневната работа, ми действа, когато някой си прави шега с историческата фактология. Няма да се впускам в тази игра, която ми предлага Искандер, защото продължава да разработвам още няколко научни труда и нямам време за подобни неща. Все пак, тъй като в сайта книгата ми не е поместена в целия си обем, разбрах от намека му, че някои хора няма да осъзнаят отделни моменти в проучването По тази причина ще насоча вниманието на по-любопитните към някои важни неща:
    1. В книгата “Небето помни II; Бог вижда; Етногенезис и създадени култури от протобългарите” съм разгледал подробно, чрез сведения от различни науки въпроса за Атлантида, нейния край, както и участието на спасилото й се население в създаването на (прото-) траките.
    2. Безспорно е, че в научната ни група Интелектуално звено “Корени” използваме и трудовете на Георги Сотиров, но най-вече като много добри постижения в сравнителното езикознание. Бихме дискутирали с него в изводите му, засягащи пряко историята. Все пак, последното е за дискусия или научна конференция и затова няма да се спирам повече на него.
    3. Що се отнася до Йордан, Прокопий Кесарийски, Дион Касий, Юлиан Отстъпник, Страбон, Овидий, Мовсес Хоренаци, Ананий Ширакаци, Цян-хан-шу, Ши-цзи и кой ли още не, мисля, че Искандер просто иска да се самоизтъкна, че, заедно с колегите ми от “Корени”, предложих събрана най-богатата изворова база за древността. И това, само в “небето помни – протобългарската история”, която доста колеги вече използват като доказано точен справочник.
    4. За княжеството Ману подробните ми изследвания, заедно с анонимни хроники и древни текстове, са в книгата ми “Ключът на Енох (Ключът на пътя към знанието)”
    5. Предполагам, че Искандер знае как, независимо от многото изследвания, въпросът за произхода на глаголицата още не е решен, дори и през микенските линеари? Проучванията на Димитър Чиликов, побрани в 7 книги, дават много светлина върху най-ранната тракийска писменост.
    6. По въпроса за бита на нашите праотци, освен в книгите на Чиликов, доста подробности съм предложил, позовавайки се на различни базисни науки,в трите си изследвания “Кой пренесе шумерските зикурати; Време за промяна на историческата терминология”, “Българите и траките – най-ранните християни” и “Модел “Genezis”; Структура на вселената според траките херметици”. В последната е разгледан и моментът защо двете ни големи пред народностни обединения (прото-) траки и (прото-) българи умишлено се стремят да не създадат държавност, а не както пише Искандер, че създават една от най-старите в света – Одриската държава.
    7. Не мога да се хвана и на въдицата да разсъждавам върху тракийската дума OYRФIЛА, която е поне 5 века по-стара от възникването на елинския език, с елински граматически категории и графеми.(вижте “Реч против елените” от Титиан Асириец). Все пак, преди десетилетия, някои комунистически “колеги” вършеха подобни глупости, както и днес тези неща се преповтарят от хора, които, събудили се пред огледалото, вече се мислят за световни учени. Много от тях само затлачват с баластра псевдонауното пространство.
    8. Като за финал ще завърша синтезирано. Една от първичните (прото-) тракийски консонанти е П. От нея, по различни езикови пътища, се развиват Б, В и Ф, но оттук не следва че думата ПРЪТ може да е в основата на БРАТ или ВРАТ. Върху появата, на която и да е от тях, влияят множество езикови закони и, независимо, че съм и езиковед, няма да се спускам в сведенията и от тази наука.

  6. Цял „научен“ труд безнито една картинка. Поне холограма на атлант в анфас да бяхте изтипосали. Може и факсимиле от Ману…
    На пишман историците ще посача, че Орфей е гръцка удурма а а нашенски се пише, през елинският, ОYPФIЛА. Демек, по комшийски, този надпис от печата на последният ни духовен водач с тази титла и първи Доростолски епископ по волята на Константин Велики и ръкоположен от патриарх Евсевий Константинополски, означава само и единствено…Служител на Божият Закон. Получава се от очиизвадните думи УР Халдейски и от елинското филя-обичам-следвам. Какви манута какъв бабин атлант? Чак до Фружин Шишман българските царе са духовни покровители на УР Халдейски. Защо са такива е оскиморон за атлантиди и татламакански джигити. Българската днешна гръкославна църква и дума не дава да се кяже за Урфила…щото бил шваба с вълчи произход. Но пък Доростолски пръв упископ наследен от ученика си Авксентий. За когото канадският преподавател в университет Георги Сотиров, по сравнително езикознание, доказа че, не е знаел бъкел гръцки а латинският му е на факултативно ниво. Дори намери ръкопис с негови изтрити слова. Между другото, Сотиров доказа и че глаголицата произхожда от Линеар В, писмеността на „микенците“, което е нож в гърбът на атланти и алтайци.
    Междудругото, и днес са запазени песни точно в родопите за Рофин превел народът си през Дунава а „Рофинка“ е най-българската песен като музика и размерност така и като послание на обредна песен.
    Като заговорих за родопска музика…не мога да не спомена химна- Бела съм,Бела юначе, цял свят съм и огрела, само един карлък остана. Химните се пеят за богове! Бела е Богинята Майка. Това е земната същност на Света и тя е женска. Мъжката същност е небесната и тя е на Бог Отец Бел-Бял-Слънцето-Светлината. Женският цвят е червен а мъжкият бял- пак удурма…стана прословутата мартеница песукани бяла и чевена змия. Неизменен символ на истинското християнство до конгреса-събор в Цариград, когато Урфила не е допуснат с делегацията си на заседанията от Теодосий испанеца, въпреки че размазва в риториката си в Сердика няколко десетилетия по-рано скопците на Павловото учение Атанасий и йоан.
    Истинското християнство живее до Констанциите в Източен Рим и до падането на Самуил в България.България означава земята на бог Бел-Бял. Оттам и религиозното самонаименование …Беласци. На елински поради липса на буквата Б…пеласци. Затова столицата на Филип и Александър не е Пелла а …Бела…на Богинята Майка….известна и като КиБела. И като Танит…в Либия.Упссс….Ману. Всички сме нашенци, гети-хети, после готи, по народност и БЕЛласци по религия. Племена са тези които се затъкват пера за украса. Нашите владетели са били алтруисти и вместо даъсекат златни монети и да загробват околните с лихварство…коват златни колесници а робството е забранено в земите ни. Тракия означава ТРОИЧНОСТ и е неизменен символ в целият древен свят като троична колонада. В нашите могилни храмове щото са под земята и символизират тайнство а не мистерия, знакът на обърнатото Ш е исконен. Гали ба го има и вседновековна България…мистика. Означава Бог Отец, Богинята Майка и Божият Син. Сила-Мъдрост-Мир. Философски категории несмилаеми за мислещите буквално. Излиза…че Първохристиянството и Българщината са синоним на една и съща религиозна представа за Света. И за да не су херметизира някой в алтайскоатлантски примки….Ерми е нашенски царски род. Ние имаме свети Ерм, Ерма река, Ерген, Ер голям, Ер малък и т.н. Ерми кръщава в купел с вода Ожият Син Дионис. Имам го на мозайка от 400 години преди хипотетичният Христос Палестински. Пак 400г. По-рано в Аександровската грбобница зографът си е оставмил лика и името …Кодзимасес ХРИСТОС. Христос е степен на посвещение.
    Йордан не е автор. Данчо Готски е пренаписал-опорочил по партийно поръчение на нашенеца Юстиниан Велики в едно книжле, като сам казва че не го бива в тия работи но няма как, ДВАНАДЕСЕТТОМНАТА ИСТОРИЯ НА ГОТИТЕ НА ФИЛИСТОРГ, главен писар и архивар на Теодорих Велики в Равена. Щото бил ариан подобно на Константин Велики…пак удурма.
    Такива ми ти пловдивски и тракийски истории. Между другото, Одриската държава е една от най-стаите в света. Затова българските царе имат претенцие пред Рим …по силата на правото на бащиното наследство.

  7. Наистина си заслужава да бъде финансиран авторът Каменов да издаде този капитален труд.Спомнете си,че никой на помни търговците и богаташите по времето на Херодот,но всички знаем историята написана от кариеца Херодот.Аз самият направих лелеяното откритие за праезика на човечеството.Там показвам алгоритъма на праезика на Адам и Ева.Разбира се трябва още доста време да бъде приключен напълно труда ми ,,Кратък речник по – протобългарски език.Матрицана,изоглосариум.\" Разбира се както обикновено и той се нуждае от финансиране както за доработката,така и за издаването.С него Пловдив ще кандидатства за Нобелова награда.В ръцете на патриотично нактроени родолюбци са съдбите на такива уникални трудове,както за родината,така и за света.

  8. Имах приятел, който преди години, подготвяше по-ранните ми книги в електронен вариант с идеята една част от тях да бъдат достояние на всеки желаещ да се запознае с проучването. Същевременно този мой колега подготвяше книгата по такъв начин, че да бъде изтеглена срещу прилично заплащане. Започнахме разработването и на този модел, от една страна заради познанието, от друга, за да можем да събираме необходимите средства за отпечатването на следващите книги. По принцип в Интелектуално звено “Корени’ сме приели позицията да продаваме книгите само на премиерите. Следващите екземпляри се стремим да достигнат до повече библиотеки, научни и културни организации, читалища и до самодейни исторически групи в училищата. Поради тази си позиция не успяваме да заделяме средства за издаване на следващите изследвания. Случи се така, че приятелят, който обработваше електронно книгите ми, се изгуби някъде в чужбина, поради което и тази ни идея засега е нереализирана. Все пак в звеното имахме късмет, защото към всяка книга се отзоваваше някой спонсор, поради което малко по малко дори спряхме да заделяме и пари за следващи книги, но последното ни изигра лоша шега спрямо изследването за най-древната история на Пловдив. В момента не разполагам нито със средства за издаването, нито със специалист, който да направи електронно издание. Това е най-общия ми отговор по въпроса.

  9. Съдейки по откъса, публикуван тук, книгата наистина си струва да бъде публикувана и четена. Дали авторът е мислил да я публикува, ако не в хартиен, то поне в електронен вариант?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *