2024-04-20

6 thoughts on “Българска пролет в Лондон ‘2012

  1. http://www.youtube.com/watch?v=2M7_3ObT-HE&list=UUj1dmYE_Sx_3T_XFzW1MsJA&index=1&feature=plcp

    На линка – видеозапис с представители на Фондация „Димитър Бербатов“ (ФДБ) на тържествения концерт по случай откриването на Българската чешма в Лондон.

    1. Георгия Кагоглу поздравява публиката като специален пратеник на Димитър Бербатов. Георгия (Джорджия) е 13-годишна състезателка по плуване и многобой, носител на 253 медала, подобрила над 50 рекорда, майстор на спорта, най-голямата ни олимпийска надежда сред децата, която вече печели състезания за жени по света.
    2. Бистра Старейшинска – 12-годишна, стипендиант на Фондация „Д. Бербатов“, ученичка в 6-ти клас на Българското училище към Посолството на България в Лондон, републикански шампион на България по художествена гимнастика.
    3. Ана-Мария Янакиева – 13-годишна, носител на множество национални и международни награди за попизпълнители на нейната възраст, победител в областта „Изкуство“ от конкурса на ФДБ „Успелите деца на България“.
    4. Моника Азманска – 13-годишна, носител на много награди от конкурси по народно пеене, отличена от ФДБ в конкурса „Успелите деца на България“, ученичка от Българското училище в Дубай.
    Конферансиета – учениците от Българското училище към Посолството на България в Лондон: Благомира Стоянова – 10 клас, Александър Петров – 3 клас, Радослав Георгиев – 9 клас.

  2. Редакторът много други неща трябваше да гледа, та е пропуснал да види навреме, че фамилията на спортния министър е сбъркана. Колкото до трибагреника, той едва ли е бил обърнат, зависи от ракурса, от мястото, от което е направен или друг кадър. (Погледнете петата снимка в публикацията, там първият цвят от знамето, с което е била покрита чешмичката преди откриването й, е бял.)

  3. Хвала на всички създатели и участници! Но трибагреникът е обърнат, а фамилията на министъра е Нейков… Нищо! – нека да е против уроки пък…

  4. Страхотен репортаж, Снежина! Развълнува ме и ме изпълни с гордост, все едно наново преживях този ден. Поздравления на всички \"виновници\"!

  5. Prekrasen za vsichki bulgari den!
    Ne razbiram zashto niakude Ne se sponenava zaslugata na Moxton Architects koito sa
    Architekti na cheshmata i na bulgarkata Ivelina Ivanova koiato napavi designa na shevitzata i organizira izrabotkata I instaluraneto. Tezi hora suzdadoha tova koeto Tolkova mnogo bulgari otpaznuvaha na 26ti Mai I mislia che zaslujavat credit za truda si.

  6. Всичко е прекрасно и браво на децата и на всички взели участие, но имам един въпрос защо трибагреника ние на обърнат, като за война.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *