Home » Е-Списание

Мащабите на бедствието

2012.02.06 2 коментара

Мащабите на бедствието. Снимка: в. „Капитал“

 

Село Бисер под вода. Снимка: bTV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бедствието в Свиленград

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Видео за разрушения мост край с. Иваново

 

 

Река Върбица край Момчилград
http://youtu.be/c5Yu7DBpOhc

2 коментара »

 • Mariana said:

  Скъсани диги на реки и препълнени язовири в Южна България

  http://www.mediapool.bg/нова-вълна-заплашва-село-бисер-ако-нивото-на-язовир-елена-не-спадне-news189285.html

  Критична остава обстановката в кв. Гебран в Свиленград, където заради скъсана дига на река Марица придошлата вода достигна ниво от над един метър. За ограничаване на последствията от наводнението в областта са изпратени сили и допълнителна техника от съседните области, уточняват от МВР. Към 12 часа бе съобщено, че се е скъсала и дигата на Марица при село Генералово.

  Опасност от преливане има и при реките Росица (в района на Севлиево), Върбица (при Джебел), Арда (около Вехтино), както и при Сазлийка (до Гълъбово), където вече няколко села са били откъснати заради разлив. Критични са и нивата на реките Харманлийска и Марица – в района на Харманли и Свиленград.

  От „Напоителни системи“ съобщават за скъсани диги по корекцията на река Харманлийска между селата Стойково и Любеново, както и при вливането й в Марица, при река Бисерска до землището на село Бисер и при Марица в района на Свиленград.

  Продължава контролираното изпускане на язовирите „Студен кладенец“ и „Ивайловград“, уточняват и от екоминистерството. Според информация към ранната сутрин във вторник преливат и язовирите „Боровица“ (0.060 куб.м/сек.), „Камчия“ (13 куб.м/сек.), „Ясна поляна“ (1.3 куб.м/сек.) и „Йовковци“ (8.670 м3/сек. с преливна височина 12-13 см). Наложило се е отварянето на основния изпускател на язовирите „Тракиец“, „Ахелой“, Г. Трайков“ и „Йовковци“.

  Снегът затвори пристанища, магистрали, пътища, гранични пунктове и летище

  Заради разлив на река Марица върху на участък от пътя към ГКПП „Кап. Андреево“ пунктът остава затворен, като трафикът към него се пренасочва към КПП „Лесово“. Затворени са и граничните пунктове Дунав мост, Кардам и Силистра.

 • Vincent said:

  We’ve used the Свиленград for our story.

  Winter proves better planning needed in Europe
  http://www.unisdr.org/archive/25228

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.