2024-04-26

3 thoughts on “Уволниха ядрен спец след разкрития на „Торнадо”

  1. Ето това е най-важното за България – да пазим руския доставчик! Независимо, колко това ще струва на България и опасностите от това, както и натрупването на радиоактивни отпадъци в страната ни (то ще стане сигурно съвсем скоро).
    Защото те знаят
    \"че предоставянето на Техническото решение щяло да ощети икономическите интереси на доставчика ТВЕЛ и да понижи конкурентоспособността й в световен мащаб\".
    Няма ли кой да ги измете тези началници от Козлодуй и от държавните учреждения? Продават безплатно България на алкохолиците!

  2. Пояснение към приложените документи.

    Първата снимка показва, че писмото е от председателя на Агенция „Ядрено регулиране“ Сергей Цочев до „Програма достъп до информация“ с което той отказва достъпа да предостави исканото Техническо решение.

    Втората е продължение на писмото от първата снимка и показва (в заграденото каре) един от аргументите му за отказа.

    Третата е самото отказано Техническо решение.

  3. Тук, в ЕвроЧикаго,
    https://www.eurochicago.com/2011/10/aets-kozloduy-uvolnenie/
    днешният шеф на централата Ал. Николов каза в миналата седмица, че това Техническо решение е истинското, т.е. това, което е и в АЕЦ. Признание, интересно за Апелативна прокуратура, която в момента разследва далаверата – радващо е, че този път Върховната касационна са отнели случая от Врачанската (познай, розова пантера, защо ли? 🙂 ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *