2024-04-18

6 thoughts on “Разкритата подмяна на ядреното гориво – една година по-късно

  1. Много по-интересно е, че освен червената фирма на Кадиев, на коневръза, на АЕЦ Козлодуй, е била и фирмата \"Вивид Power\", собственост на Иво Прокопиев, собственик на Икономедия, издаваща вестниците Капитал и Дневник. До сега само вестниците Труд и 24 часа съобщиха тази блага вест, а всички останали си трайкат. Тозаи факт обяснява напълно медийният комфорт на дългият инкасатор Р. Овч. от страна на Прокопиевите вестници. Изглежда има още много интересни неща да научаваме.

  2. Шефът на АЕЦ „Козлодуй” подава оставка, ядосан от глупости

    by кафене.нет

    Директорът на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов се очаква да подаде днес оставка в знак на несъгласие с оценката за работата й, направена от новия министър на енергетиката Трайчо Трайков.

    „Не е нормално да се говорят такива глупости и да се маскари централата, а аз да мълча”, обясни Генов пред БНР.

    „Не мога да разбера защо такова добро финансово състояние се неглижира и се гледа на въпроса по някакъв странен друг ъгъл, не мога да разбера какво търсим. Аз не искам да се натрапвам. Ако някой смята, че не съм в неговия екип, просто да ми каже: „Имаме добър мениджър за АЕЦ „Козлодуй”, теб ще те освободим” – няма да се обидя на никого”, допълни директорът.

    Оценката на министъра е, че договорите за продажба на електроенергия от АЕЦ „Козлодуй” на свободния пазар не са сключени по начин, който да защитава максимално интереса на централата, респективно обществения интерес. Според Трайков проблемите са свързани с подбора на фирмите, на които е продавана електроенергия.

    Медиите изнесоха данни, че сред тях е била „Енерджи съплай” на Соня Кадиева. В бранша дори се коментирало, че тъкмо заради нейния съпруг Георги Кадиев, политик от БСП, е започнала проверката на търговията с ток от АЕЦ, но министър Трайков отрича.

  3. Смешна пантеро, защо след като никoй не му обръща внимание, ти всеки ден ставаш и си лягаш с мисълта да намериш нещо ново от Котев в нета и това да ти послужи за повод да покажеш болничният си лист. Ако никoй не му обръщаше внимание нямаше да се налага през последните дни, ръководството на АЕЦ Козлодуй да издава писменна заповед, с която забранява на персонала си да контактуват с медиите, без разрешение от ръководството. А, Розов, по-скоро си жълт (цвета на лудите), защото само едно си знаеш и само едно си баеш, като тези дето си говорят сами на улицата, какво ще кажеш? Не казвай нищо, защото ще се повториш. Всеки психиатър знае, че даден човек има проблем, когато зацикли, като теб, да повтаря все едно и също. За разлика от теб Котев всеки път изнася нови и различни факти. Пий си редовно хаповете!!! Ама нали си мъничко, злобничко и завистливо, да не забравя и подлизурско, същество, та до сетният си дъх си готов да повтаряш все едно и също. Жалка картинка…

  4. О-о-о психо, пак ли се появи? 🙂 Все се надявах, че си получил специализирана психиатрична помощ. А бе Котев, не разбра ли че всички вече знаят за заболяването ти и не ти обръщат вече внимание – и МААЕ и ЕК и ВКП и ДАНС ….. Иди се прегледай бе човек!

  5. Забавянето е, защото чакаме някой прокурор да завърши ядрена физика… друг начин не виждам. След това и съдиите ще трябва да завършат… това са поне 5 години ако имат късмет… голямо забавяне ще е :-)))

  6. Финансовата инспекция откри нарушения за 8 млн. в МО
    Набеденият служител твърди, че е жертва на Николай Цонев
    Никола Лалов
    12 Юли 2009

    Нарушения за над 8 млн. лева са открити в Министерството на отбраната при проверка на Държавната финансова инспекция. Докладът е резултат от финансовата инспекция на Изпълнителна агенция „Социални дейности на МО“, която е правоприемник на ИА „Военни клубове и информация”. Инспекцията обхваща дейността на агенцията за периода 2006 – 2008 г.

    Докладът, изготвен от директора на Държавна финансова инспекция Гинка Драганинска, е изпратен преди дни във военното министерство и в Софийска градска прокуратура. Докладът, приключен на 9 юли, се отнася за ремонти на военни клубове, строителството на т.нар. „военно НДК” на бул. „Скобелев” 23 в София, дейността на военните културни институти и други. Съставени над актове за нарушения, възлизащи над 8 млн. лв.

    Проверката бе възложена след отстраняването на зам.-директора на ИА „Социални дейности” Стоян Стоянов през февруари тази година, след като му бе отнет достъпа до класифицирана информация.

    Стоянов, известен и като притежател на уникален автомобил „Ламборгини”, дълги години оглавяваше ИА „Военни клубове и информация“ преди тя да стане част от ИА „Социални дейности” при идването на Николай Цонев като военен министър.

    Преди да оглави МО, Цонев беше шеф на агенцията „Социални дейности”. Той и Стоянов са в обтегнати отношения от години.

    Прокуратурата се заинтересува от Стоянов след вътрешна проверка на военното министерство. Държавното обвинение обяви, че проверява 180 договори за отдаване под наем на сгради на военните клубове в страната и други имоти и няколко договора за строителството на мегаломанския комплекс на бул. „Скобелев“ в София, но проверката не доказа обвиненията.

    По-рано Николай Цонев обяви, че ще отстрани Стоянов от длъжността зам. – директор на ИА „Социални дейности“ на МО, но бе възпрепятстван, тъй като Стоянов е в болнични.

    „Това е лична война на министър Цонев срещу мен, която де факто започна преди една година. Тези обвинения през пролетта вече са проверявани обстойно от Военна прокуратура и нищо не бе потвърдено. Прекратено бе досъдебното производство срещу мен и на тази основа ми бе върнат допускът до класифицирана информация“, коментира в неделя Стоянов.

    Той отхвърля обвиненията, че имал лична изгода от упълномощаване на директори на военните клубове да отдават помещения под наем и казва, че ако наистина е целял лична изгода, би било по-удобно той да осъществява отдаването. Освен това е и имал правото да упълномощава началниците на клубове според Устройствения правилник на агенцията, утвърден от МС.

    Стоянов посочва още, че хотелските части към военните клубове не са незаконни и имат лицензи за работа, издадени от Комитета по туризма.

    „По обвиненията, касаещи строежа на т.нар. военно НДК, също бяха дадени обстойни и убедителни обяснения, които доказваха, че няма никакви нарушения. Комплексът бе построен за малко над 20 млн. лв, а данъчната му оценка е за 70 млн. лв. За какво говорим тогава? „, посочва Стоянов.

    Стоян Стоянов, известен и с прякора Стуци, освен с бляскавото си возило и страстта си към хубавите жени, е прочут в столичния хайлайф и като бивш културист и боксьор, противник на алкохола и привърженик на „Кока кола“-та.

    „Тази атака срещу мен е добре подбрана във времето. Тя цели дискредитирането ми в момент, когато министър Цонев си отива след катастрофална загуба на изборите. Идеята по-скоро е не да докаже нещо, а да настрои общественото мнение срещу мен. За доклада знам от преди 2 месеца и по него съм дал обстойни обяснения, които напълно обезсмислят обвиненията на проверяващите. Странно информацията за него се появява чак сега, дни преди министър Цонев да си отиде от министерството“, посочва още Стоянов.

    Той дава обяснение и за скъпата кола, която твърди, че е придобил по напълно законен начин – чрез замяна през далечната 1989 г. срещу рядък модел кола от 1965 г, „която съм възстановявал в продължение на 3 години с двете си ръце“.

    През 2008 г. Николай Цонев започна с летящ старт кариерата си на военен министър, като обяви куп далавери с продажби и замени на военни имоти. Година по-късно обаче прокуратурата все още не е материализирала неговите разкрития в обвинителни актове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *